Tuugie.nl jaaroverzicht 2008
Macho
Bij voorbaat had ik mij al afgemeld om het jaaroverzicht van 2008 te maken, omdat het voor mij een bewogen jaar zou worden. Nou, bewogen was het, maar dat het zo zou lopen, als het uiteindelijk gedaan heeft, had geen mens verwacht. Als ik naar het enthousiasme kijk dat in de voorgaande jaren door de aderen van de Tuugie-leden stroomde en ik vergelijk dat met het jaar 2008, dan leek de liefde voor Tuugie.nl aan het einde van 2008 een beetje te verwateren. Zonder meer was het een mooi jaar, maar teveel dingen, die in het verleden zonder twijfel werden gedaan, geregeld of georganiseerd, gingen in 2008 niet door, versloften of werden verwaarloosd. Ik zou niet willen dat 2008 de boeken in zou gaan als het jaar waar niemand wat over schreef, dus daarom neem ik de taak van het schrijven van een jaarverslag toch op me. Ik wens u allen veel leesplezier!

Het jaar begon voor Tuugie waar het in 2007 eindigde: In Italië! Wij van Tuugie.nl wilden nu wel eens weten waarom Kwajoon met oud & nieuw bijna altijd in Italië te vinden is. Daarom zijn we met een delegatie vertrokken naar het toeristische Rimini. Uiteraard begon de reis al goed. Op het vliegveld stond een lange rij om naar de gate te gaan. Dit is echter geen probleem voor Tuugie, want halverwege de rij kon je ook inschuiven. Een Frans fossiel vond dit blijkbaar prima, want ze riep meteen: "Fien!" In Rimini aangekomen was het een stuk kouder dan we verwacht hadden! Dit was helaas zowel binnen als buiten het hotel het geval! Gelukkig zat ons hotel vlakbij Auriga, waar we dan ook regelmatig te vinden waren om op temperatuur te komen. Of om te dineren, te lunchen, te ontbijten, oud & nieuw te vieren, te eten na het stappen of gewoon zomaar. In Rimini hebben wij ons uitstekend vermaakt! Tussen het eten, drinken en het stappen door hebben we vooral vreselijk moeten lachen. Het is maar goed dat er in Rimini lantaarnpalen staan! Sommigen van ons zijn zelfs onverwacht sportief geweest! ("Rennen, ik hoor dat irritante kuchje al!" ) Uiteraard zijn er weer de nodige nieuwe woorden voor de Dikke van Tuugie ontstaan zoals: Blok-jannen en knerpen. Merkwaardig genoeg heeft de uitdrukking 'een blok aan je been' het woordenboek niet gehaald. De Nieuwjaarsduik, die dit jaar in Rimini zou zijn, ging helaas niet door i.v.m. de invallende duisternis.


Blok beeld hier een spreekwoord uit.


Na oud en nieuw was het even rustig, maar al snel kondigde de carnaval zich aan. Daar er in het voorgaande jaar een aantal Tuugie's op verkenningstocht waren geweest, werd er dit jaar weer deelgenomen aan deze excursie. Over het verloop van de avond kunnen we kort zijn: We kwamen niets tekort!

Na een weekendje rust, was het weer tijd voor het jaarlijkse middenstandstoernooi van de BVM. Waar er vorig jaar zo druk gelobbyd was om 2 series vol te krijgen, hebben we dit jaar gewoon ingeschreven wat er mee wilde doen. Uiteindelijk werden dit 9 teams. Helaas konden die niet allemaal tegelijk spelen, maar dat mocht de pret niet drukken. De ZZT werd zo alleen maar langer! "Zet nog maar zo'n blad neer!" was een van de meest gebruikte uitspraken tijdens het 'wachten'. Vreemd genoeg was het bedrag dat vooraf op de Tuugie-rekening gestort was niet genoeg om de schade te dekken! In de nieuwe Tuugie-shirts (Pssst!!) werd er begonnen aan het toernooi. Aan het einde was wel duidelijk dat Frq's team de Tuugie-troeteltroffee niet mee naar huis mocht nemen. Deze schitterende beker ging dit jaar mee met het team 'Kapster & Co' bestaande uit Sproet, Chantal en Kras. De kampioenen van Tuugie waren: ADHE, Tijn en Stefanie. Zij misten 2 weken later bijna de verjaardag van Macho, omdat het tot het laatste toe spannend bleef of zij in de finale zouden staan! Na afloop werd er koers gemaakt richting de bierwinkel, want diverse vriendjes werden geroepen vanaf de haven: "Pssst!" Hier werden nog een hoop rare plaatjes geschoten (zie fotoalbum) en voor een kleine sfeerimpressie kun je ook het videoalbum bekijken.


Tuugie-teamfoto


Maart zou een drukke maand worden voor Tuugie. Op 1 maart de laatste verjaardag van Macho op de Oostelijke Achterweg en het weekend daarna het Après Skifeest in de Staver! Er waren vriendjes met en zonder Tuugie-shirts, er werden odes aan Tuugie gezongen, er werd een klein pilsje gedronken, er werd gedanst, Ghost had zijn vinger bij zich, er werd rekenles gegeven (Ik heb 6 bier, als ik er 1 opdrink, hoeveel heb ik er dan nog?), er werden vrouwen gekeurd en gefotografeerd, er werd gek gedaan en Blok heeft zijn voormalige collega's uitgelachen! Een slordige 300 foto's zijn de stille getuigen van dit mooie feestje! Behalve foto's werd er ook een filmpje gemaakt. In het videoalbum kun je in ongeveer 2 minuten zien dat DJ Maurice de voetjes aardig van de vloer kreeg.


Draaien maar!!


Nu was er een weekendje rust voor de 'harde kern'. Dat was nodig, want het weekend daarna zou het escaleren. Sproet werd door een aantal vriendinnen van haar werk geplukt voor haar vrijgezellenfeestje. Eerst werd er een sapje gedaan bij een van de dames. Sproet kreeg daar een zeer beschaafd shirtje aan. Waarop één van de medeplichtigen gelijk de hint gaf, dat het in haar geval, mocht het ooit zo ver komen, ook niet zo uitbundig hoefde. Goed ingepakt gingen ze daarna naar het strand van Ouddorp om daar te sky-buggy-en. Als je soms denkt dat het hard waaide... Dat klopt. Ze moesten tijdens het oefenen met 3 vrouw sterk aan een vlieger hangen, om die niet 'kop-vooruit' in het zand te duiken. Na het strand was er tijd om te douchen en op te warmen, waarna koers werd gezet richting Scheveningen waar er gegeten en gefeest moest worden in Crazy Piano's. Alles is ook op film vastgelegd, maar deze wordt alleen in de privésfeer vertoond.


Lekker vliegeren


Terwijl Sproet werd gekidnapt, dacht Macho dat hij rustig een wedstrijdje moest gaan fluiten. Niets was minder waar! Tijdens het omkleden werd hij overvallen door z'n maten. Midden in de sporthal kreeg hij een 'motorpakkie' aan. Bij de eerst blik in de tas, dacht hij dat er een 'leren-YMCA-gay-outfit' in zou zitten, maar het viel alles mee. De stinkerd moest eerst zijn auto thuiszetten. Bij het wegrijden vergat hij de koppeling in te trappen, waardoor z'n automobiel uit het parkeervak schoot. Wonder boven wonder sloeg het gekke ding niet af en kon hij gewoon vertrekken met een gezicht alsof het zo gepland was. Onderweg werd de oude Bou nog even opgehaald, waarna er doorgereden werd naar Geffen. Daar waren Solexen gereserveerd en met een kleine 25 man werd het Brabantse land onveilig gemaakt. Het was best fris, maar gelukkig wist men de kerk snel te vinden. Wat er in Brabant tegenover de kerk is, weet waarschijnlijk iedereen wel. Uiteraard belandden de stoere solexers daar om even op te warmen. Het eerste rondje werd er warme chocomel genuttigd, maar heel snel daarna kwamen de flossen op tafel! Het tempo lag moordend hoog en het is maar goed dat Blok, de penningmeester, erbij was. "Ik heb zoveel geld bij me dat mijn portemonnee niet eens dicht kan!" Terug bij de verhuur, vond de verhuurder het niet grappig om te horen dat Bolle eigenlijk helemaal geen rijbewijs had. Bij het start- en eindpunt werd nog een klein pilsje gedronken en toen op naar de volgende bestemming: Breda! In café Bruxelles werd er gegeten. Macho was al een eind klaar met het bier, dus kreeg hij een cola. Alcoholvrij was het echter niet, maar gelukkig was ouwe Ai er om hem te helpen. Dat we van Tuugie.nl waren, bleek wel, want een Tuugie werd het. Eén van de banken stortte regelmatig in, Macho mocht zijn eigen vrouwtjessalade onderspuiten, er werd muziek gemaakt met het bestek en het meubilair, Macho kreeg nog maar eens een bordje met kleine glaasjes, de messen eindigden onder in de tafel, het Flugelspandoek was op slag verdwenen en er werd een heel speciaal drankje gemaakt. Na café Bruxelles hebben de heren geprobeerd om iedere kroeg in Breda binnen te komen, maar ja als je een vrijgezel meeneemt op sportschoenen in z'n trainingsbroek of je gaat met 20 man in de rij staan, kom je natuurlijk nergens binnen! Gelukkig had Kras een extra spijkerbroek en door in kleine groepjes te gaan, kwamen we toch de Graanbeurs binnen. Het kaarsje was bij velen al een eind opgebrand, maar dat mocht de pret niet drukken. Ai vertrok voortijdig, waarna hij bij de pomp z'n bierkiptaart eruit gooide. Dit was aanleiding voor het werkwoord 'aien', voor meer uitleg zie de Dikke van Tuugie. Bolle ging barten en dat moet hij nog steeds na ieder feestje onder de foto's lezen. Moe maar voldaan keerde men terug naar Flakkee.


Macho in vol ornaat


De volgende datum die vermeld wordt in het Tuugie.nl jaarverslag is 4 + 4 = 8. Oftewel 04-04-'08. Dit was de datum waarop Macho en Sproet elkaar het 'ja-woord' zouden geven. Dit werd het eerste huwelijk in de geschiedenis van Tuugie.nl. Op de avond voorafgaand aan 4 april ging bij Macho 'de panne nog an'. Dit was een soort veredeld last-minute vrijgezellenfeestje, want tot een uur of 1 was het gezellig op de Oostelijke Achterweg. Sproet sliep thuis, bij haar ouders, en had dus geen last van deze drukte. 's Morgens vroeg gingen Bou, de fotograaf, en Ghost, de cameraman, op pad om alles van die dag vast te leggen voor het nageslacht. Eerst stonden ze bij het verkeerde huis om het ongeschoren smoelwerk van Macho te spotten, waarna ze met Sproet mee gingen om de kapsessie bij te wonen. Macho moest zijn eigen haartjes doen en tegen de tijd dat die in de krul zaten, ging hij op pad om zich in z'n pak te hijsen bij Padam en Madam. Eenmaal aangekleed kwam de eerste verrassing van de dag de straat binnen rijden. De auto van Opa en Oma was speciaal voor deze dag opgepoetst en voorzien van linten. Met deze schitterende bolide gingen ze naar de Dorpsweg om Sproet op te halen bij huize 'van Brussel'. Van daar ging de reis naar Ooltgensplaat voor de fotoreportage. Er werd nog even een tussenstop gemaakt bij de kapsalon, want de collega's van Sproet waren te nieuwsgierig naar de jurk om te wachten tot het feest. Het haar van Macho bleek toch niet helemaal kelf, want ook al stond Sproet in haar trouwjurk, het moest toch nog even bijgeknipt worden. Bij de uitkijktoren bij het natuurgebied werden vervolgens een hoop fraaie plaatjes geschoten voor het officiële album. De tijd was aangebroken om naar het gemeentehuis te gaan. Daar stond al een hoop volk te wachten, want Sproet en Macho kennen gelukkig niet zoveel mensen! Speciaal voor alle aanwezigen deed het bruidspaar even een rondje voordat ze het gemeentehuis binnen gingen. De ambtenaar van de burgerlijke stand had haar huiswerk goed gedaan en had daardoor een leuke speech met daarin de nodige persoonlijke dingen en diverse Tuugie-uitspraken.


U mag de bruid kussen!


Het moment van het uitwisselen van de ringen was aangebroken. Deze werden gebracht door de nichtjes van Sproet. Nu waren er van beide kanten nog 2 personen die mochten tekenen als getuige. Van dit alles werden natuurlijk de nodige plaatjes geschoten. Buiten werd er nog wat met rijst gegooid en daarna ging het bruidspaar op weg naar 't Centrum. Daar aangekomen werd er eerst wat tijd voor de kindertjes van meester Macho vrijgemaakt. Zij hadden allerlei acts bedacht en hij moest bij de 'Love Match' bewijzen dat hij zijn eigen verse echtgenote kon herkennen aan de hand van vragen en geblinddoekte opdrachten. Gelukkig lukte hem dat! Nog even met de kindertjes op de foto en daarna lekker eten met familie en goede vrienden. Vanaf een uur of 8 was het feest geopend voor Tuugie-vriendjes en andere feestgangers. Het eerste uur heeft het bruidspaar alleen maar handjes staan schudden. Verplicht moesten zij toen 'de dans' openen, want de overige aanwezigen wilden graag de dansvloer op, maar deden dat niet voordat Macho en Sproet hadden geopend. Dj Kieft voelde goed aan wat de fanatieke dansers voor muziek wensten. Het wat jongere publiek maakte zich zorgen: "Komt dit wel goed? Dit is toch niet de goede muziek?!" Het bruidspaar maakte zich echter geen zorgen en dit was dan ook geheel terecht. Op een gegeven moment werden de deelnemers aan de vrijgezellenfeestjes naar voren geroepen en barstte het feest los! Dat het feest was, bracht Ghost treffend onder woorden: "Ik moest vreselijk nodig pissen, maar het bleef maar feest, dus ik kon niet stoppen met filmen! Ik piste haast in m'n broek!" Iedereen stond op de dansvloer en zowel jong als oud ging volledig uit z'n stekker! Sproet ging los, Padam stond te stampen en Macho zweette zelfs uit z'n knieën! Toen was het tijd voor het weggooien van het bruidsboeket. Vele ongetrouwde dames stonden vol spanning te wachten Elastiekje (Pauline) had in gedachten het boeket al vast, maar op het laatste moment dook Moi (Nicole) voorlangs om het net voor haar neus weg te grissen. Deze actie is dan ook precies door de fotograaf vastgelegd. De foto is te zien in het fotoalbum. Er werd nog een flinke tijd verder gefeest, maar tegen een uur of 1 legde Padam het feestje stil om het bruispaar hun laatste cadeau aan te bieden. Ze mochten de huwelijksnacht doorbrengen in het Golden Tulip hotel bij de Erasmusbrug. Alle nog aanwezige gasten werden toegesproken door Macho: "Leuk dat jullie er allemaal waren. Ik vond er niets aan!" Vervolgens werd er afscheid genomen en het bruidspaar verdween in de nacht. Het was een zeldzaam mooi feestje waar nog lang over gesproken zal worden!


Afgelopen! Klaar! Wegwezen!


De rest van de maand april verliep redelijk rustig, tot het tijd was voor Koninginnedag. Bij de Tuugie-vriendjes gaat het dan kriebelen en 'moet' men op stap. Op Koninginnenacht vertrokken zij dan ook naar Breda, waar één van de laatste gezamenlijke biertjes aan de Joris Nippelstraat werd gedronken. Het zou namelijk niet lang meer duren voor Ghost zijn studenten leven vaarwel zou zeggen. De Die Gezusters was de volgende bestemming. Daar werd er pils gedronken, gedanst, gek gedaan en de voorbereidingen voor de nieuwe Tuugie-kerstkaart werden getroffen. Voor meer info, zie de foto's in het fotoalbum. Misschien was het beter geweest om dit jaarverslag voor de kerst te maken. Dan waren de voorbereidingen niet voor niets geweest...

Ergens in deze tijd van het jaar ontstond ook het werkwoord 'bouen'. Om de één of andere onverklaarbare reden staat dit nog niet in De Dikke van Tuugie, maar daar zal weldra verandering in komen. Bouen is namelijk: Direct na het verlaten van de bierwinkel geheel onverwachts en onaangekondigd de maaginhoud teruggeven aan de natuur. Bou, Ghost en Macho waren op een doordeweekse donderdagavond naar de bierwinkel in Oosterhout gegaan, nadat zij een paar flossen hadden geleegd bij Bou thuis. Na nog wat gerstenat in de Beurs, waren ze er klaar mee en gingen huiswaarts. Goed en wel buiten, liepen zij de hoek om en meteen begon Bou onfatsoenlijk te koaken! Het luchtte op dat moment wel op, want zonder verder oponthoud konden zij de weg naar huis vervolgen. Eenmaal thuis, ging Bou direct naar bed, want hij voelde zicht toch nog niet helemaal fit. 's Morgens is Ghost naar zijn stage gebracht door Bou, die het daarna verstandiger vond om naar zijn bedje terug te gaan. Macho vond dit ook een best plan, want nu hoefde hij niet naar de school van Bou om daar een kijkje te nemen en kon hij ook terug onder de wol.

Ghost was een aantal maanden geleden echt jarig geweest, maar vond het, in het eerste weekend van mei, tijd om zijn verjaardag te vieren. Met een lekkere vuurkorf en een hapje en een drankje werd dit een fijne avond. Ghost kreeg 'De Panne', maar gebruikte deze avond de panne van mama Gille om de hapjes klaar te maken.

Het weekend daarna was het weer tijd voor de bevrijding van Den Bommel. Ze hebben daar in deze tijd van het jaar altijd een overschot aan bier en wij van Tuugie.nl zijn helemaal niet te beroerd om ze er vanaf te helpen. Met ons gelukkig nog vele anderen, want alleen met Tuugie-vriendjes hadden we het lang niet allemaal op gekregen. Sproet was misschien wel de meest dorstige op deze avond, want haar flesje was op de heenreis al zo leeg, dat ze het niet eens mee naar binnen hoefde te smokkelen. We zagen veel oude bekenden, maar we maakten ook kennis met een voor ons onbekend Tuugie-vriendinnetje. Joys had uitgekeken naar deze avond, want ze zou nu eindelijk haar felbegeerde Tuugie-polo in ontvangst mogen nemen! Shaaari staat bij dit schuurfeest voor het eerst met Row op de foto. Later op de avond zou ze ermee naar huis zijn gefietst en nog later in het jaar bleek wel waarom...

De maand juni brak aan en in juni staan er standaard 2 activiteiten op het programma. De eerste is het schuurfeest van Menheerse. Het zou weer een feestje worden! Blok moest bij de ingang al blazen. Nu weet hij dat hij met 3 flossen op nog een P blaast! Ai was dolgelukkig bij het zien van Annie! Hij kon zichzelf dan ook maar nauwelijks onder controle houden en hij had het hele jaar nog niet zo hard gerend als naar Annie toe om haar te begroeten. Padde was zonder de ouwe Frq op pad, want hij moest werken. Jammer voor Frq! Giovanni kwam lekker ontstressen in de polder. Sproet ging aan de wijn. Sapje beet haast Ghosts tepel eraf. Trucker had aan 2 handen nauwelijks genoeg. Chantal wachtte nog steeds op een sms'je van Kras. Maris donderde voorover van de schouders van Macho en Blok, maar hield hier gelukkig niets aan over. ManOnn beet Bou en Dikke Pieter. Macho was weer chef-pot en er waren weer genoeg foto's van prettig ogende vrouwen. Jahoor! Het was een geslaagd schuurfeest!


Blok zorgt dat ze allemaal op de foto komen.


De andere activiteit in juni is het bedrijventoernooi van korfbalvereniging Good Luck, waar in een ver verleden de foto's zijn gemaakt die aanleiding waren voor het ontstaan van Tuugie.tk. Later werd dit Tuugie.nl! Doorgaans is er na het toernooi ook een fraai verslag te lezen, maar zoals het stuk al begon... Dit jaar waren de Tuugie-vriendjes minder actief voor Tuugie dan andere jaren. De schrijver van dit artikel zal dus uit zijn geheugen moeten putten om hier wat zinnigs over te schrijven. Maar gelukkig hebben we de foto's en de onderteksten nog! Tuugie deed mee met 2 teams. Tuugie 1 ging voor de punten en Tuugie 2 haalde de Fair Play cup binnen. Het was een lange, vermoeiende dag, waarna Pieter moe, maar verzadigd voorstelde: "Zullen we volgend jaar dat korfballen maar overslaan en gelijk gaan BBQ-en en bier drinken?" P.S. Er zijn nog teamfoto's verkrijgbaar bij Ghost.

Aangezien het bijna zomervakantie is, is het niet onaannemelijk dat een aantal mensen klaar zijn met hun school. Dit jaar waren dat o.a. Ghost, Jess, Blok, Shaaari. Maert stond wel op het lijstje, maar die is nog bezig. En zo vergeet ik er vast nog wat. Allemaal nogmaals gefeliciteerd! Dat er nog maar mooie feestjes voor gehouden mogen worden! Het laatste feestje voor de vakantie is altijd het schuurfeest/tentfeest bij OTC. Macho was er, zoals gewoonlijk, niet bij. Nico wonder boven wonder wel. Het was acht jaar geleden dat hij voor het laatst geweest was. Helaas had hij bij zijn rentree niet eens zijn Tuugie-shirt aangetrokken! Nico was echter niet de enige broekpoepert, want ook Bou was zonder gekomen deze keer. Dat sommige vrouwen nu een shirtje aantrekken waar hun vormen wat beter in uitkomen, daar kunnen we wel begrip voor opbrengen, maar hiervoor... Volgens de aanwezigen was het een heel mooi feestje. Maar de foto's zeggen waarschijnlijk genoeg; vrouwen, kroelen, pils, vrouwen, gek doen, bier, pas getrouwde mensen, nog passer getrouwde mensen, vrouwen, Bolle die verzaakte als chef-pot, een kelve familie, pils, welvaart en zo nog wat andere dingetjes die bij schuurfeesten horen.


Een foto zegt meer dan veel woorden


Heel verwonderlijk, maar in de zomervakantie zijn er geen dingen gebeurd waarvan het de moeite waard was om foto's van te nemen/van te plaatsen. Het was dan ook akelig stil op de site en het nieuwe album liet zelfs op zich wachten tot het schuurfeest van Dirksland. In de tussentijd hebben we wel de verjaardag van Sapje gevierd, waar onfatsoenlijk veel eten was en waar Macho vakkundig een klok sloopte. De caravan is van zijn plaats gekomen, maar niet voor een uitje... Hij had een andere stalling nodig. Het adres waar hij zou komen te staan, was echter gesloten toen Tuugie.nl voor de poort stond. Dan maar langs de kant van de weg. Gelukkig zag de ouwe Nico dat de deur na een paar dagen open stond. Hij heeft hem toen op het terrein van juunboer Tuns een plekje gegeven. Ook vierden we de verjaardag van Sproet. Zij kreeg van alle vriendjes en vriendinnetjes centjes om een schootcomputer te kopen. Nu kan ze tenminste ook op Tuugie als Macho zit te computeren. Verder liep Ghost de Omloop. Hij had daar dit jaar geen assistentie. Maert was op vakantie en Macho was gewoon verstandig.

Het was geen Tuugie-activiteit, maar het is wel degelijk het vermelden in het Tuugie-jaarverslag waard. Bij de korfbal was er aan het begin van het seizoen een 'trainingsweekend', waarbij er de gelegenheid was om de nacht door te brengen op het terrein van Good Luck. 'De nacht doorbrengen' is de enige juiste woordkeuze, want geslapen werd er alleen door Kransjes. Of het overgeslagen nachtje van invloed was op het autorijden van Kras zal altijd wel een raadsel blijven. Feit is wel dat hij 's middags na het trainingsweekend met zijn auto in het bushokje bij Melissant terecht kwam.

September brak aan en dat betekent: Schuurfeest Dirksland! Tuugie.nl organiseerde wederom de jaarlijkse fietstocht naar Dirksland en terug. Laat daar dan net toevallig een schuurfeest zijn! Het kan haast niet beter! Het verzamelen was bij Macho en Sproet. Hier werden al een paar flossen soldaat gemaakt en Lin en Jess ontfermden zich over een fles rode wodka. De fietstocht was uiteraard veel te lang voor de ongeduldige Tuugie-vriendjes, maar gelukkig was er b.v.o. en w.v.o. Ai ging op de heenweg al onderuit, toen hij probeerde een kortere weg te nemen. Kwajoon was niet gevallen, want hij ging met z'n eigen traptrekker. Als je de foto's en de verhalen van de afgelopen jaren bekijkt of beluisterd, is het altijd feest in Dirksland! Dit jaar was dat dan ook niet anders. De fotoreportage begint met een serie foto's van de familie Koningswoud. Zij demonstreren hun omgangsvormen. Als zij genoeg aandacht hebben gehad, gaat Ai de kwaliteit van een Marlies Dekkers BH onderzoeken. De biervoorziening was deze keer goed geregeld. Bolle heeft niet gebart. Ai wel bijna. Polderhoad was wild aantrekkelijk en zijn dierlijke instincten kwamen boven drijven. Blok had z'n vriendjes meegenomen. Eentje ervan viel wel in de smaak bij Marrie. Zij ging dus wel barten. Jmtndd het joon de andere dag niet zo goed meer wist hoe ze heette... Sapje ging op de foto met een 'standbeeld' en Spykie leek weer net de broer van Schwanz. Bolle is niet de enige bij de familie Jangsuh die weleens een biertje drinkt. De Tuugie-visitekaartjes werden weer eens tevoorschijn gehaald en Macho moest Maris aan het het einde van de avond naar buiten dragen... Of was Maris Macho gaan halen en was het gewoon leuk om haar op te tillen? Na dit mooie feestje begon de lange martelgang van het terugfietsen. Onderweg werden er haast kanslozen overreden die midden op het fietspad aan het 'uitrusten' waren. Ai kon uiteraard niet de hele weg op de fiets blijven zitten. Maert had daar dit jaar geen last van, want hij was met de auto.


I Love Tuugie!


Eerder werd al het afstuderen van diverse vriendjes genoemd. Op 26 september was het tijd voor het feestje van Ghost. Hij vierde dit samen met zijn studiemaat El Sjorro. Deze joon woont net niet in België. De aanwezigen van Flakkee reden stuk voor stuk de feestlocatie voorbij en voor zij er erg in hadden waren ze bij onze zuiderburen. Was het dan toch niet zo duidelijk aangegeven waar het feest was? Er waren een hoop onbekenden voor Tuugie. We hebben dan ook een poging gedaan om nieuwe vriendinnetjes te werven. Zij snapten het Tuugie-idee al helemaal en poseerden dan ook al helemaal voor een foto. Het zou mooi zijn als het zou lukken, dan hebben we eindelijk weer een vrouwelijk vriendje als de laatste nieuwe, want ja... Het oog wil ook wat! Helaas is het niet verder gekomen dan de foto. Toen de meeste feestgangers weg waren, was het bedtijd. Macho en Ghost bleven logeren bij Sjorro. Voor het slapen gaan wel eerst je tanden poetsen hoor! Dat werd hylarisch. In de badkamer lag iets wat bij Vervat vandaan leek te komen. Na nog een blik op het ding, bleek het een 'gebruikte' onderbroek met sportstrepen te zijn. De volgende morgen werd al snel duidelijk wie hem daar achtergelaten had!


Jmndd Ghost moest lachen!


De week na het feestje van Ghost, waren het Jess en JW die Tuugie.nl uitnodigden voor een feestje in het verre Battenoord. De kindertjes waren allebei namelijk jarig geweest en hadden dit nog niet gevierd. Helaas zijn er geen foto's van dit festijn, maar er zijn wel mooie herinneringen. Ai en Maris kwamen later op de avond. Dit was voor Macho en Ghost het sein om nog een flosse te nemen. De auto kon vast wel een nachtje blijven logeren! Ai kwam binnen en zei: "Ken mien ut verrotte wie der jaerig is. Gefeliciteerd allemaal!" Waarna hij doorliep naar een onbekende schone, waar hij zonder poespas tegen zei dat hij blij was dat zij er ook was. Jammer genoeg is er geen beeldmateriaal van deze avond.

Op 10 oktober was het de trouwdag van nog 2 Tuugie-vriendjes. Frq en Padde gingen zich in het echt verbinden. Daar zij in het dagelijks leven niet heel erg actief zijn binnen Tuugie.nl, is hier geen ruchtbaarheid aangegeven via de site. Enkele vriendjes van Tuugie.nl waren wel aanwezig op het feestje en hadden de dag erna behoorlijk hoofdpijn!

Half oktober bleek dat het kersverse huwelijk van Macho en Sproet niet zo mooi was, als het in april leek te worden. Om bij elkaar te zijn, moet je samen voor elkaar gaan. Als 1 van de 2 niet het juiste gevoel meer heeft, kan zo'n huwelijk niet voortbestaan. Hoe vervelend en vreemd het ook klinkt: Macho en Sproet is niet langer Macho en Sproet...

Vorig jaar was het Tuugie-bierfest een mooi feestje in de kantine van Rumptstad. Bou was toen zo enthousiast dat hij meteen zijn donatie overmaakte aan Tuugie.nl voor het jaar erop. De datum werd toen ook meteen geprikt en op 18-10-2008 zou de derde editie van het Tuugie-bierfest worden gehouden. Er was echter niemand die het organiseren op zich heeft genomen en de 18e ging dan ook vrijwel geruisloos voorbij. Geen Tuugie-bierfest...

In het laatste weekend van oktober vierde Maert z'n verjaardag in z'n nieuwe huis. Waar hij vroeger steevast te vinden was aan de Rottenburgse weg, was het nu feest aan de Secretaris Nijghstraat. Dit nieuwe adres mocht de pret niet drukken en het werd dan ook een gezellige avond. Op deze avond werden ook de briefjes getrokken voor het aanstaande Tuugie-Sintfeest. Na verscheidene pogingen lukte het 'bijna-vriendje-150' om iedereen van een briefje te voorzien waar niet zijn of haar echte naam op stond en kon de voorpret beginnen! Maert kreeg een mooi tegeltje met de tekst 'Er komt een tied...' De rest kon hij zelf invullen. Helaas zijn er geen foto's.

De dag erna gingen er nog wat Tuugie-vriendjes naar een voorstelling van de afscheidstournee van de Lama's. Dit was ook een mooie avond, met lekker eten voor een beetje en vooral veel lachen, gieren en brullen in het theater in Den Haag.

Verder was er in november tijd voor Shaaari's verjaardag, een avondje stappen in Breda, eten bij Brasserie Adam en stampen in de Staver. Helaas zijn er van al deze activiteiten geen foto's beschikbaar.

Op zondag 30 november waren we uitgenodigd in huize Ghost voor het Tuugie-Sintfeest. Vooraf waren er gedichten en surprises gemaakt en misschien zou de GoedGeiligman dit jaar ook wel weer langskomen... Vanaf een uur of 3 waren we welkom. Uiteraard duurde het wat langer voordat iedereen binnen was, maar dat was niet erg, want nu konden de lachspieren vast langzaam opgewarmd worden. Toen eenmaal de laatste gast aanwezig was, liet ook de Sint niet lang meer op zich wachten. Met een lichte identiteitscrisis kwam hij binnen in zijn Sintpak, met een kerstmuts en een baard als de Kerstman. Van de crisis was verder weinig te merken, want de spion-pieten hadden weer goed speurwerk verricht voor de Sint. Hij wist over iedereen wel wat te vertellen. Row, die vorig jaar nog Opium heette, Dikke Pieter en Marja waren voor het eerst bij het Tuugie-Sintfeest. Bolle trouwens ook, maar daar kwamen we pas later achter. Zij moesten daarom een liedje zingen voor de GoedGeiligman. Uiteraard werd dit een 'te kort' pokkeliedje, maar het is wel op film vastgelegd! Sinterklaas werd hier niet gelukkig van en Bolle moest op z'n knieën om de Sint te troosten. Toen alle kindertjes een beurt hadden gekregen van de Sint, ging hij weg en konden wij eten! Het was net het voederen van de wilde dieren. Iedereen die snel genoeg was, had te eten. Iedereen die niet snel genoeg was, moest zijn maag verder vullen met dikke speculaas en pepernoten. Na het eten was het tijd voor de surprises. Ai kreeg een baal shag en Marja heeft sinds deze dag haar eigen politieke partij: T.O.M. Dikke Pieter kreeg rottigheid en voor Kwajoon was er leesvoer voor in de kraan. Bou werd herinnerd aan zijn avontuur met de parkeerwachter die bij hem in de klas gezeten had en bij Bolle kwam er geen eind aan. Blok kreeg een bidon waar genoeg drinken in kan om de hele Tour de France te rijden en bij Shaaari werd er weer teruggegrepen op 'eten' met een P. Jess kreeg een gedicht en een surprise met als thema 'tieten' en Macho was te snel met het lezen van zijn gedicht, waardoor hij zo'n lol had dat niet meer uit zijn woorden kwam. Het was een geslaagde dag met de nodige gezelligheid en behoorlijke dosis gelach. Samengevat: Het was BG! Bij deze willen we de GoedGeiligman bedanken voor zijn bezoek, Ghost voor het beschikbaar stellen van het huis van papa en mama Gille en iedereen voor het maken en bedenken van alle geslaagde surprises en gedichten! Wie weet volgend jaar weer...


Heeft er nog iemand wat over voor het rode kruis?


De laatste activiteit in dit jaarverslag is de kerstparty. Bij sommigen beter bekend als het indoor schuurfeest. Op het laatste moment besloot Tuugie.nl om toch maar naar de Staver te gaan. Vooraf kon er een sapje gedaan worden bij Jess. Dat was wel verstandig, want de eerste flossen waren al leeg, voordat de dames klaar waren met de haartjes en de make-up. Toen dat eenmaal voor elkaar was, moest JW nog vreselijk geholpen worden bij het omknopen van z'n stropdas, waarna we nog even met z'n allen op de foto konden. In pak 1 gingen we op de weg naar de Staver en als je soms denkt dat het koud was onderweg... Dan denk je dat goed! Nadat we onze jassen hadden opgehangen, konden we langs de fotocamera van Joop van Tellingen naar binnen. Daar werden we ontvangen met een glaasje met bubbels. Lekker hoor, 1 zo'n slok. Dikke Pieter stond achter de tap en ja, je kunt die joon natuurlijk niet alleen zijn werk laten doen. Om hem te ondersteunen, zijn we bij hem in de buurt gaan staan en hebben we gedaan waar we goed in zijn: foto's maken (van en met vrouwen) en bier drinken! Blok was deze avond waarschijnlijk de kelfsten, maar dat had vast iets te maken met het feit dat hij na het feest nog aan het werk moest. Als 1 van de laatsten werden we naar buiten geveegd, maar niet voordat Maert nog even aan de knoppen van Toby had gezeten. Het was een gezellig feestje, maar... Laat maar. We gaan hier niet weer zeuren over de entree e.d.


Geen bier, wel vrouwen.


Kwajoon is in december jarig en daarom had hij ons uitgenodigd voor een hapje en een drankje. Hij had heel de dag gereserveerd voor de visite, want het zou anders nooit passen. Dat klopte. In etappes werd alle visite afgewerkt. Ook Kwajoon kreeg een paar tegeltjes met daarop zijn eigen wijze uitspraken. Als we ze allemaal op een tegeltje zouden zetten, kan hij zijn hele wc opnieuw betegelen. Daarom hadden we er slechts 3 uitgekozen. Elmo, was uiteraard de laatste die op bezoek kwam. Stom toevallig had hij ook een tegeltje met een wijze tekst meegenomen. Deze tekst was niet van Kwajoon, maar daarom niet minder waar. We kwamen deze middag niets tekort. Dat is maar goed ook, want dat zou Kwajoon vervelend vinden.

Niet onbelangrijk is het om te vermelden dat de Tuugie-caravan een nieuwe eigenaar heeft. Sinds de zomervakantie stond het ding bij de firma Tuns op het terrein. Daar stond hij vooral smerig te zijn. Maar met oud & nieuw in aantocht, was het misschien toch wel verstandig om te proberen om het ding kwijt te raken. Caravans fikken nl. erg goed op een vreugdevuur! De oud-ijzerboer wilde hem eventueel wel meenemen, maar dan ging het waarschijnlijk nog geld kosten. Dat kon nooit de bedoeling zijn. Verder waren er echter geen vruchtbare ideeën. Tot een paar weken voor de jaarwisseling de telefoon ging. Een onbekende had zich gemeld bij Nico. Hij had interesse voor de caravan. Hij wilde de caravan hebben om zijn kinderen er in te laten spelen. Na heftig onderhandelen (niet dus!) heeft Ghost toegegeven en de man mocht hem voor nop meenemen. Blok en Macho zijn de 'bruikbare' spullen er uit gaan halen en net voor 2009 werd hij opgehaald. Tot op de dag van vandaag is hij op papier echter nog wel van Tuugie.nl, want hij staat nog steeds op Ghosts naam. Wil je hem nog een bewonderen, dan is hij misschien nog te vinden op het industrieterrein in de buurt van de Formido.

Ter afsluiting van het jaar werd er door een aantal Tuugie-vriendjes bij Maert of bij Frq een sapje gedaan, waarna Tuugie.nl naar de Staver vertrok. Daar zouden ze nog vele andere bekenden tegenkomen. De foto's zijn terug te zien in het fotoalbum. Verder zeg ik er lekker niks over, want anders begint het jaarverslag van 2009 met een herhaling van het einde van het jaarverslag van 2008. Zonder iets te verklappen kan ik wel zeggen: Het was een buutegeweune jaarwisseling!


Alvast een tipje van de sluier.


Dit was 2008 in een notendop. Ik vind het jammer dat er van een hoop leuke dingen foto's ontbreken, maar het is niet anders. Misschien ben ik nog wat vergeten, daarvoor mijn excuses. Wellicht is het ook een beetje gekleurd geschreven, maar dat heeft dan vooral met mijn beleving te maken. Ik hoop wel dat je nog eens genoten hebt van de bijzonderheden van 2008.

Proost op 2009!

Macho

Geef je mening!
Je moet inloggen om berichten te kunnen plaatsen!

Reacties
Ghost 11 februari 2009, 17:48

Best gelopen Macho!! Ik ben blij dat jij wel inspiratie en motivatie had om alles nog ff aan te halen!

Sterk punt trouwens ook dat je aien en bouen tot in detail hebt uitgelegd. Nu snapt tenminste iedereen wat er bedoeld wordt!!