Tuugie.nl jaaroverzicht 2007
Ghost
Hooooooi!

Inmiddels is het al maart en alle andere jaarverslagen zijn allang bekend, maar die van ons blijkbaar nog niet. Wat zou het komende jaar ons brengen als we niet nog even de hoogtepunten van het Tuugiejaar 2007 zouden aanhalen? Omdat de voorzitter het nog druk heeft met het in elkaar zetten van de Bedrijventoernooi-film 2006, de vakantiefilm deel 5 en 6, allerlei filmpjes van feestjes en dan natuurlijk ook het blijven vernieuwen van de website, heeft het joon besloten het één en ander te delegeren. Begrijpelijk, want een belangrijke taak van het voorzitterschap is namelijk delegeren. Aangezien de secretaresse volop tijd heeft... Enfin, dit jaar dus geen jaarverslag van de voorzitter, maar van de secretaresse.

Het jaaroverzicht van 2006 eindigde met een verhaaltje over de kerstkaart. Na kerst komt Oud en Nieuw, dat was ook deze keer niet anders. Oud en Nieuw werd gevierd bij Macho en Sproet en daarna in de Staver. Niet dat er ook maar iemand zin had om naar de Staver toe te gaan, maar het is nu eenmaal zo dat we er toe veroordeeld waren. Toegegeven... 't was best een aardig feestje hoor. De klok bij Boeter stond op vier uur negenendortig toen we erlangs gingen, terwijl een aantal kindertjes er toch weer vroeg uit moesten. Deze kindertjes hadden namelijk een iets te grote mond gehad en moesten de volgende dag de Nieuwjaarsduik gaan doen. Daadwerkelijk gingen deze kindertjes het nog doen ook! De kindertjes die beloofd hadden om zeker niet mee te doen deden ook daadwerkelijk niet mee! We hadden nog geprobeerd Ouwe Blok mee te krijgen, maar het was verloren met het joon. Fotografe Sproet ging nog daadwerkelijk foto's maken. Uiteindelijk werd het hele Nieuwjaarsgebeuren afgesloten met een gourmet bij Huize Ghost. Blok had begrepen dat het een BBQ betrof, en had grote stukken vleis meegenomen. We kunnen concluderen dat niemand iets tekort is gekomen.

Natuurlijk was er ook dit jaar weer het bowlingtoernooi van de BVM. Er was flink gelobbyd, wat geresulteerd had in maar liefst 36 spelende Tuugies! De grote beker ging naar 'de Oldies'. Dankzij de welvaart van Bou, de uitdagende kleding van John en de, volgens MiG, ondermaatse prestaties van Frq waren zij laatste geworden. Waarvoor hulde. Ik zou zeggen, bekijk de film nog een keer, dan begrijp je wat ik bedoel.

De prestaties van Frq bij het TBT waren een stuk beter. Want in het eerste jaar van het Tuugie Bowling Team, door Tijke ook wel Z, Z en M genoemd, werden zij direct kampioen. Ook daarvoor hulde! Met overmacht werden de tegenstanders verslagen. Reden voor het TBT om op de woensdagavond te gaan spelen, in de hoop daar betere tegenstanders te treffen, waar ze zich echt mee kunnen meten. Maargoed, we zullen niet op de zaken vooruit lopen.

Eind april gingen we weer naar Amsterdam om daar Koninginnedag te vieren. Gezellig op camping Vliegenbos tussen de Franse, Poolse en Tsjechische drugsdaapjes. Feitelijk kwam het erop neer dat de avonden voor Koninginnedag zo zwaar waren dat de dag zelf maar moeizaam werd doorlopen. De meesten hadden alles nodig die dag. Helaas valt Koninginnedag komend jaar weer in een lang weekend...

De activiteit van 5 mei 2007 stond duidelijk omschreven in de msn-naam van Kwajoon. 'Den Bommel wordt ook bevrijd, van de pils!' Blok was overdag al druk dus dat was een goed teken! Met de uitgeprinte routebeschrijving van JW gingen we op pad. Een route, waarbij de meisjes tussendoor nog even ongestoord konden plassen. Schuurfeest Den Bommel... het liep daar wel, is bij het terugkijken van de foto's opnieuw mijn conclusie. Al met al een heel mooi feestje. Geen dorst meer aan het eind en ook geen puf meer om de panne aan te doen.


Niemand kwam wat tekort bij de bevrijding van Den Bommel.


Begin juni escaleerde het! Het plan om een Tuugiecaravan aan te schaffen werd gerealiseerd! Ouwe Blok had tijdens een fietstochtje wat moois gezien, dus daar gingen de kindertjes even polshoogte nemen. Blok had een trekauto bij dus de caravan ging ook maar gelijk mee. 'Je moet niet denken dat ik nu zit te genieten', zei Blok bij het wegrijden... Tja, en toen zaten we toch met een probleem, want een plekkie voor de caravan was er niet! Gelukkig waren Padam en Madam de redders in nood en mocht de caravan daar een poosje op de oprit. Dat poosje duurde langer dan gepland, want er moest ook nog even aan geklust worden. Omdat Madam het toch stiekem wel jammer vond dat de caravan uiteindelijk ergens op een boerderij werd gestald werd zij verblijd met de miniatuurversie van de caravan! Wat er met die miniatuurcaravan zou gebeuren, hadden wij niet kunnen voorzien. Hij ging op stap, bezocht de McDrive en maakte de smalle straatjes van Le Mont St. Michel onveilig. Het was ongelooflijk! Met de grote versie Tuugiecaravan moet in het voorjaar van 2008 maar weer eens een ritje worden gemaakt, voordat koeieboer Mulder er de brand in steekt...

Begin juni was er ook nog een feestje op het Havenhoofd. Feitelijk gezien een vijfde schuurfeest dus. Hamvraag was deze avond wie er nu de Kelfsten was. Kwajoon was het vanaf het begin al niet. Macho was het ook niet. Kras was het zeker niet! Ook Blok en Ghost kwamen niet in aanmerking en Maert al helemaal niet. De broer van Kwajoon, Ard voor bekenden, kwam niet eens door de voorronde. Dan denk je dus, zou 'De Kelfsten' soms een meisje zijn geweest? Maar gezien de foto's lijkt dit mij onwaarschijnlijk. Hopelijk wordt dit mysterie nog eens opgelost voordat de zaak verjaard is... Gelukkig ging na een kort, maar duidelijk telefoontje, de panne nog an bie Kwajoon.

Juni en bedrijventoernooi, onlosmakelijk aan elkaar verbonden! Zo ook in 2007 waar Tuugie.nl met maar liefst drie teams meedeed! Een regenachtig toernooi, maar zoals de meeste wel weten: Regen of droog, de flosse... tja vul hem zelf maar in. Ondanks het slechte weer een geslaagd toernooi, maar geen prijzen voor Tuugie. Hoewel, Pieter won nog een beeldje met de verloting! ZZT was een passende term voor de 16e juni 2007. Want in de avond was er nog een feestje in een schuur in Middelharnis. Een klein feestje zmz. Heel veel geel zagen we in de schuur, met vriendjes uit alle velden en wegen. Blok, ik haal je de woorden alvast uit de mond: "Limburgers, betalen met jullie doender!" Al met al een aardig feestje. Macho was er deze keer trouwens wel bij. Had je nog dorst aan het eind dan is dat je eigen schuld. Wel jammer trouwens dat Puch niet achter de bar stond...

Dan hebben we ook nog het verhaal van de drie stinkerts in een Corsa, die samen op vakantie gingen. Drie stinkerts, die begonnen in Argelés, maar daar bijna wegwaaiden. Één van de drie stinkerts wilde zo graag naar Salou dus daar bleven de drie stinkerts een week. Drie stinkerts, die het daar verschrikkelijk vonden! Drie stinkerts, die verder Spanje introkken om daar een vierde stinkert te ontmoeten. Drie stinkerts, die op een camping stonden met barkrukken in het water. Drie stinkerts, die het daar bijna niet konden uithouden... ¡Ha escalado!

Eind augustus debuteerde Tuugie bij de omloop van Flakkee. Met Maert, Macho en Ghost werd een heus team geformeerd wat dat rondje om het eiland zou gaan lopen. Niet voor iedereen viel dit even mee, maar uiteindelijk kwam Tuugie als tweede team van de zestig aan in Ooltgensplaat. Ondanks dat het geen wedstrijd is zijn we daar natuurlijk toch wel een beetje trots op. Komend jaar hoopt Tuugie ook weer deel te nemen aan dit evenement. Macho... iets voor jou?

Wie begin september de caravan dacht te zien staan bij een schuurfeest in Dirksland, die droomde niet. Na een bloedstollende achtervolging eerder op de dag, had de caravan de locatie toch gehaald en dat was dus wel een apart gezicht. Schuurfeest Dirksland was de afsluiting van het seizoen dus we hebben het er nog maar ff van genomen. Het eind van de avond was nogal verrassend. Een klein ongelukje met de Maert, maar gelukkig vond ie troost bij Sapje. Wat een geluk trouwens dat ik dit jaar het verslag schrijf. Tuinbroekincident? Waar heb je het over?


Welke kleur de caravan op dit moment heeft weet niemand.


Aangezien er niemand was die zin had om z'n huis ter beschikking te stellen voor het Tuugie Bierfest, werd het afgelopen jaar in de kantine van Rumptstad gevierd. Met een gezellig cluppie werd hier het bier goed geproefd. Dj Jan L. 'ik zie geen hand voor oagen' was van de muziek. Aan de rotzooi te zien de volgende dag was niet iedereen kelf gebleven. Maar 't was weer een aardig feestje zmz en de datum van volgend jaar is al bekend.

Een absoluut hoogtepunt was het gebeuren rondom het Tuugie Sintfeest. De floszuchtige Sint kwam ook dit jaar weer naar Huize Ghost. Hier werden weer gedichtjes voorgelezen en alle confronterende gebeurtenissen werden nog eens opgehaald. Wat echter niemand wist, behalve de Goedgeiligman natuurlijk, was dat er een Tuugie huwelijk zou worden aangekondigd! Jawel... vier plus vier is acht! Op 4 april 2008 zullen Macho & Sproet in het huwelijk treden! Wordt ongetwijfeld vervolgd in het jaaroverzicht van 2008!

Want, het jaar 2007 is bijna behandeld. In grote lijnen dan, want natuurlijk was er meer. Zo werd de term 'rustig weekendje' geïntroduceerd, wat nogal eens niet rustig uitpakt. Verder gingen we nog een keer naar Breda waar de bumper van Kransjes werd aangereden door een zekere lampekappe. Er waren ook nog allemaal extra feestjes zoals in Stad op het strand, Mega TOF in Melissant en we gingen ook weer naar Concert at Sea. Iedereen stond op de terugweg vast met de auto, maar wij stonden netjes om één uur in de bierwinkel. En dan hadden we nog allerlei verjaardagen etc. etc. Op die manier kom je het jaar weer door.

Maargoed, er was nog een grote activiteit die nog tot het afgelopen jaar behoorde. Aangezien Kwajoon de laatste jaren oud en nieuw viert in Rimini en een aantal anderen dit wel aanlokkelijk vonden, gingen we met een grote groep (Macho, Sproet, Shaaari, Opium, Blok, Kwajoon, Tjaap Bruur, Pieter, Marja, Maert, Sapje, Ghost en nog iemand) richting Italië. Daar werd gegeten, gedronken, naar de kroeg gegaan, mensen in bed gestopt, terug naar de kroeg gegaan, naar bed gegaan, wakker geworden, baco's gedronken in Hotel Poepstamper, met de kudde over de prairie gegaan, champagne over het strand gegoten etc. etc. Warm was het niet in Rimini, vooral niet in het hotel, maar voor de rest liep het wel zmz. De jaarwisseling zouden we meemaken in een Italiaans restaurant met allemaal kelve mensen. Dit restaurant was Restaurant Auriga en daar zaten we feitelijk wel vaker... Hier werden we volgestopt met een zesgangenmenu ofzoiets. Een paar uur rare praat later was het moment daar gekomen dat, feitelijk gezien, de glazen omhoog mochten! Brokkel-jan was intussen al naar de Altromondo, maar de rest ging aftellen: Tien, negen, acht, zeven, zes, vijf, vier, drie, twee, één... A la figa! En tot volgend jaar!!!

Ghost.

Geef je mening!
Je moet inloggen om berichten te kunnen plaatsen!

Reacties
Sproet 19 maart 2008, 22:50

GEWELDIG!!! Echt waar... Kheb weer heerlijk gelachen!

Macho 17 maart 2008, 23:23

Daar wil ik me bij deze voor afmelden, want ik maak 'teveel' mee om het objectief te kunnen/willen beschrijven. (en aangezien het bestuur zoch voor dingen af dient te melden...)

Maart 17 maart 2008, 23:09

Bravo, ik had het niet beter gekund! De inspiratie was na 2 jaaroverzichten ook wel een beetje op. Wie schrijft die van 2008?