Tuugie herinneringding over 2009
Macho
Jmndd ik in de eerste maanden van dit jaar even bezig geweest ben met het maken van het jaarverslag van 2008. Daarom heb ik besloten om het dit jaar anders te doen. Althans: Over dit jaar! In plaats van een jaar terugzoeken in alle foto-albums en in m'n geheugen, maak ik nu regelmatig een stukje over wat er recent gebeurd is. Zo zijn de herinneringen vers en is het waarschijnlijk een minder tijdrovend klusje. Veel leesplezier!

Zoals vorig jaar beschreven is, werd het begin van de oudjaarsnacht op verschillende locaties doorgebracht. Daarna waren velen in de Staver te vinden. Macho was er ook. Op zich niet zo vreemd, maar het joon zou eigenlijk in Rotterdam zijn. De stemming zat er bij de feestgangers goed in. De beveiliging daarentegen was minder vrolijk. Er werd er eentje de zaal uitgedragen, terwijl een ander met de muur mocht knuffelen. Als je dan achteraf hoorde waar het over ging, dan was het belachelijk!! Ondanks dat werd er door Tuugie en vriendjes flink gefeest. Ghost moest een beetje kelf blijven, want hij had de dag erna pieperdienst. Hij ging dan ook wat eerder weg dan de overige feestgangers. De gevolgen van deze avond waren fraaie foto's (3 beschaafde albums), een leuk filmpje (niet voor openbaar vertoon geschikt) en een Sinterklaasliedje in het hoofd (hoor wie klopt daar kinderen, hoor wie klopt daar zachtjes in m'n hoofd).

"Als alle feestjes zo worden als oud en nieuw..." werd er naderhand gezegd, "...dan wordt 2009 een heerlijk jaar!" Dat lijkt me een mooi streven!


Dorst hadden we aan het eind van de avond niet meer.


Een kleine 2 weken later was het feest bij één van de nieuwe Tuugie-vriendjes. Robert, kortweg Row, vierde met 3 kameraden zijn verjaardag in de schuur bij de koeienboer. 'De harde kern' van Tuugie.nl was slechts door enkele leden vertegenwoordigd, maar als je goed telt waren er in ieder geval 12 vriendjes! Reden genoeg om er een flink fotoalbum van te maken. 153 foto's laten zien dat het een tuugie was in Melissant. Gelukkig was er vervoer geregeld, anders had het een lange fietsreis geworden! Laten we het kort houden. De koeienboer was blij met zijn privé-koe, de negerzoenen waren niet alleen om op te eten en de mist deed al vroeg zijn intrede. Voor de details... Zie het fotoalbum.


Dit plaatje zegt meer dan 1000 woorden.


De rest van de maand januari was kalm en ook in het eerste weekend van februari waren er geen bijzondere gebeurtenissen. Het weekend wat daarna kwam, moest echter een topper worden. Tuugie.nl had zich onder de naam Van Maurik Business Innovations ingeschreven voor het jaarlijkse middenstandtoernooi van de BVM (Bowling vereniging Middeharnis). In de voorgaande jaren was dit altijd een hele gezellige avond, met veel bowlende Tuugie-vriendjes, publiek, pils en hapjes! Omdat er niet gelobbyd was, waren er 'slechts' 6 teams van Tuugie.nl. Deze 6 speelden allemaal tegelijk in dezelfde serie en het zag dan ook blauw en geel van de Tuugie-shirts. Na een goede anderhalf uur gooien en lachen was het gebeurd. Bolle, Maert en de op het laatste moment opgetrommelde Trucker waren de besten van deze avond. Zij gingen in de laatste game Tuugie.nl 'De buukjes' voorbij, die de eerste 2 games aan de leiding waren gegaan. De Tuugie-troetel-troffee ging tegen de verwachting in niet naar 'De hekjes', maar moest overhandigd worden aan Jess, JW en Maris. Na afloop hadden Macho en Bou nog een leuk presentje bedacht voor alle deelnemers, vriendjes, organisatoren, personeel van de Staver en overige aanwezigen. Deze presentjes waren voorzien van passende teksten als 'prikactie', 'strike', en 'buurtsport'. Voor meer details kun je het fotoalbum bekijken. Daar kun je onder andere zien dat er nog een delegatie naar de bierwinkel is gegaan, waar het volledig uit de klauwen escaleerde! Zelfs voor Tuugie-begrippen was het een tuugie! Onfatsoenlijk zmz!


HP in de bierwinkel!


We hadden slechts een weekje om bij te komen van alle inspanningen en van de genuttigde pils. Het volgende weekend stond de carnaval al weer voor de deur! Met een flink aantal bussen vol vertrokken we van Flakkee naar Tullepetaonestad (de rest van het jaar is dat Roosendaal). Bolle en Ghost waren er niet bij, want zij hadden plannen voor Kielegat (Breda). Macho en Bou waren al warm gefeest, want zij hadden de avond ervoor al een klein feestje gehad bij de Kruikenzeikers (Tilburg). Eenmaal op de plaats van bestemming werd ons op het hart gedrukt dat we echt om 2.00u bij de bus moesten zijn, want dan zou die vertrekken. Als een stel uitgelaten, jongen honden stoven de feestgangers de bussen uit, want er werd "Pssst!" geroepen uit de kroegen! Terwijl wij bezig waren aan de heenreis, waren er al zat feestgangers op de terugweg. Waarschijnlijk hadden zij 's middags al gehoor gegeven aan het geroep, om vervolgens te verliezen van de spreekwoordelijk flosse. Het gros van de eilanders zocht meteen de vertrouwdheid van de Dakota op. Maert, Blok, Bou en Macho doken echter de eerste beste kroeg in die ze tegen kwamen en de pils smaakte daar best! Na een paar biertjes was het tijd om de volgende kroeg op te zoeken. Buiten stonden echter (te) lange rijen voor de diverse café's en besloten werd om de bekenden op te zoeken. Zo ging ook het viertal de Dakota binnen. Na een korte zoektocht bleek dat Flakkee zich boven verzameld had. Hier was het tenminste lekker warm en kon je de muziek niet zo goed horen. De voordelen zijn, dat je de alcohol snel uitzweet en dat je lekker kunt kletsen. Nadelig is echter dat je de muziek niet zo goed hoort, waardoor echt lekker uit je stekker gaan best lastig is... Dat bleek ook wel, want de meute boven kwam niet echt los. Beneden hing wat meer sfeer, maar het carnavalsgevoel was er niet echt. Op naar een volgende kroeg en de volgende en de volgende... Binnen was er best gezelligheid en feest, maar het carnavalsgevoel was schaars. Buiten was een drumband het publiek aan het vermaken. Zij zorgden voor veel sfeer en speelden in op de menigte met bewegingen en meezingstukken. Dit was toch wel de topper van de avond! De avond werd afgesloten in de Dakota. Helaas was de meute niet in beweging te krijgen, zelfs niet door er enthousiast en overdreven tussen te gaan hossen en springen. Tot slot werd er nog een hapje gegeten en was het tijd om naar de bus te gaan. Volgend jaar geen Tullepetaonestad! Van Bolle en Ghost kwam het bericht dat Kielegat BG was. Wellicht gaat de reis daar volgend jaar heen...

Weer was er slechts een weekje rust. Macho ging vieren dat hij nog net geen 30 werd. Dit deed hij in het weekend voor zijn verjaardag, want stel je voor dat hij het niet zou halen... De strijd van de afgelopen weken was Bolle teveel geworden en met pijn in z'n hart moest hij zich afmelden voor deze avond. Na een klein poosje waren de meeste gasten toch wel aanwezig en was het tijd voor het feestvarken om cadeautjes te krijgen. Shaaari had met veel vriendjes geld verzameld om wat moois voor de stinkerd te kopen. Deze keer was het geen spiegel en ook geen naambord, maar een eigen Tuugie-camera!! Die moest natuurlijk drek getest worden en alle aanwezigen moesten eraan geloven. Allemaal op de foto met Macho's nieuwe speeltje. Toen de meeste visite weer huiswaarts was gekeerd, zijn de overgebleven vrijgezellen naar de bierwinkel gegaan. Macho kon zo nog ff lekker uit zijn stekker! MiG stond te springen met een vol glas cola-vieux. Kwajoon snoepte van de baco en Bou stond te dicht bij MiG. De nieuwste aanwinst mocht ook mee naar Lub en heeft zijn eerste avondje glansrijk doorstaan!


Vrijgezellig in club Lub


Tot zo ver de goede voornemens...

Vele maanden verstreken en even zo vele maanden werd er niets met het Tuugie.nl-herinneringding 2009 gedaan. "Hoe komt dat dan toch?" zul je je afvragen. Nou het zit zo. Bolle had deze avond verstek laten gaan, vanwege ziekte. Ja... en als Bolle er niet is, wie moet er dan barten? Een feestje zonder barten, dat kan natuurlijk niet, dus nam het feestvarken deze verantwoordelijkheid op zich. Zo eindigde de laatst beschreven avond met een extra 'verjaardagscadeautje' voor de jarige job.

Dat het niet eenmalig was, bleek wel op de Après Ski-party van de week erna. De Staver was weer omgetoverd in een waar Après Ski-paradijs! Althans... Er was feestmuziek, bier, volk, gezelligheid, Flügel in bier, een verdwaalde skibril, warmte, witte wijn, een jarige, vrouwelijk schoon, bier en Flügel! Alle ingrediënten voor een mooi feestje dus! Het feest was in volle gang en ineens stonden allerlei Tuugie-vriendjes en vriendinnetjes stomverbaasd te kijken naar wat er voor hun neus gebeurde. Stond Macho daar nu met Marjoleintje te zoenen?? Dat was toch wel 'nieuws van 't durp'! Wonder boven wonder heeft de Tuugie-camera hen niet gesnapt, maar wel waren er foto's van vele anderen! Voor het totaal plaatje, verwijs ik je naar het fotoalbum.


Ziehier Flügel in bier.


Een aantal weken/maanden was het stil wat betreft de feestjes en evenementen voor onze Tuugie-vriendjes. Koninginnenach/dag kwam voorbij, maar dit werd niet zoals voorgaande jaren gevierd met een tripje naar één of andere vage camping. Feit is wel dat er bier gedronken werd, maar wie en waar... Daar zijn geen bewijzen van. Het eerstvolgende memorabele moment was schuurfeest Den Bommel. In de nieuwste jubileum-Tuugie-shirts, met een (te) hoog blingbling-topper-gehalte, ging een aantal Tuugie-vriendjes de bevrijding van Den Bommel vieren. Het verliep ongeveer als volgt: Blok ging op het laatste moment toch niet op de fiets; Ghost trok bij aankomst al een doad hoad; Bou sjanste met de familie Geluk, wat hem een sateetje opleverde; Shaaari's avond was in balans: in iedere hand een biertje; Het werd weer niks tussen Mast en Heleen; De Tuugie-shirts glommen erop los; Macho zorgde voor het bier; Wesley hoorde er weer niet bij; ManOnn was te jong voor Bou; Macho en Marjoleintje gaven kusjes; Diverse anderen zijn jaloers en gaan rare gebaren staan maken achter de rug van Macho; Kwajoon beweerde weer eens de kelfste te wezen; Row had een puuste in z'n nek; Bou ontliep Sapje en we gingen droog naar huis. En dat laatste was nog wel het bijzonderste van deze avond. Voor de plaatjes die zeker het bekijken waard zijn(en dat zijn er nogal wat), zie het foto-album.


Deze toppers hadden vast gewonnen in Moskou!


Een week later was het onverwachts alweer feest. Of liever gezegd... Had het weer feest kunnen zijn. Gratis kaartjes voor de TOP 2000 in de Staver. Dat klinkt best aardig! Dan maar weer naar de sporthal. Helaas was de titel beter dan het feestje zelf. Vierentwintig fotootjes laten een duidelijk beeld van de avond zien. Weinig feest, weinig bier en vanzelfsprekend ook weinig mensen die staan te springen om op de foto te gaan. Gelukkig was de familie van Sproet aanwezig, want tante Edith was meer dan bereid om een aantal keer te poseren, zodat er toch nog wat beeldmateriaal zou zijn.

Inmiddels is het alweer juni en dat betekent dat het schuurfeest van Middelharnis voor de deur staat. Maar niet voordat Beach is geweest. Slechts enkele vriendjes van Tuugie.nl waren op dit feestje. Er zijn dan ook geen foto's en er valt niet veel over te vertellen. Of je moet het interessant vinden om te lezen dat Sidney Samson (je weet wel van Riverside M*therf*cker) voor 3 gasten en wat personeel stond te draaien... Hadden ze hem beter thuis kunnen laten en de kaartjes een tientje goedkoper kunnen maken!

Vanwege omstandigheden was ondergetekende wel aanwezig op het schuurfeest van Middelharnis en staat hij ook regelmatig op de foto, maar heeft hij weinig meegekregen van het verloop van het feestje. Als er iemand een aanvulling wil doen over deze gelegenheid, dan is hij/zij van harte welkom, maar ik kan er weinig over melden. Naar mijn idee was het wel een feestje en er gingen dan ook weinig mensen droog naar huis! Biergooien mag dan wel exit zijn, maar stiekem hoort het eigenlijk wel een beetje bij een schuurfeest! Wil je weten hoe het er op de foto uit ziet? Je weet het hè....


Timing zmz.


Het derde weekend van juni is sinds Tuugie-heugenis bestemd voor het bedrijventoernooi van de korfbal. Tuugie was dit jaar vertegenwoordigd door 1 team. Gelukkig was Ghost net op tijd fit! Hij was namelijk in november (ofzo) geblesseerd geraakt en het werd nog even spannend of zijn revalidatie ver genoeg gevorderd zou zijn om mee te kunnen doen. Het streven was ook dit jaar weer de felbegeerde 13e plaats. Waar Tuugie.nl uiteindelijk geëindigd is weet geen mens meer, maar het leverde wel een beker op. Het was weer een zeer geslaagde dag met een beetje zon, een beetje regen, genoeg pils en de nodige gezelligheid. Wie weet volgt er in 2010 weer een deelname.


Tuugie-teamfoto


Gewoontegetrouw is het laatste schuurfeest voor de zomervakantie het schuurfeest van OTC. Hier zijn al vele memorabele verhalen ontstaan! Jess die volgens de meneer bij de deur nog geen 18 was en pas naar binnen mocht als ze haar ID kon tonen; Zoveel blauwe Tuugie-polo's op het feest aanwezig dat het personeel opmerkt dat wij toch wel in de meerderheid zijn; De opmerking 'Heb je een bank?' van Bou, toen een meisje zei dat ze een vriend had; Macho die er telkens niet is, omdat hij op schoolkamp moet; En natuurlijk de zoenende vrouwen die eigenlijk niet op de site mochten... Vreemd genoeg is er dit jaar helemaal geen bewijs (op de site) dat Tuugie.nl op OTC was, terwijl dat wel degelijk het geval was! Bou was de BOB, waarvoor alsnog dank! Macho speelde gitaar op Marjoleintje en Row gaf al z'n spaarcentjes uit aan pils! Er zijn wel ergens foto's en filmpjes, maar die willen maar niet 'boven water' komen. Jammer!

De hele zomervakantie hielden de Tuugie-vrienden zich rustig. Er werd wel eens een terrasje gepakt, hier en daar was er een flosse in de tuin of in de bierwinkel en zo op z'n tijd moesten de sateetjes eens worden omgedraaid op de biebiekjoe. Het leek wel of ze hun krachten spaarden voor het laatste schuurfeest van 2009... In september was het dan zover: Schuurfeest Dirksland! De jaarlijkse Tuugie-fietstocht, waar men normaal gesproken in grote getalen aan mee doet. Helaas! Dit jaar is de tocht afgelast, omdat er te weinig deelnemers waren. Kwajoon gin niet fietsen, want hij was vrijwilliger. Daarom was hij er al vroeg en wellicht was hij deze keer daardoor echt de kelfste. Maert ging niet mee, want 't joon was ziekjes en Ghost ging niet fietsen, want hij was op vakantie. Snap je niet! Wie plant nou z'n vakantie als er een schuurfeest is?!?! Gelukkig ging het feestje op het keerpunt wel gewoon door! Blok was er wel, net als de ouwe Frq. Macho was de enige met een Tuugie-shirt. Shaaari was er en ook Jess en Lin met hun vriendjes waren van de partij. Voor de verandering klonk er ook een luid 'Mehehehehe!' door de schuur en dat kan maar 1 ding betekenen! Ai, was er oak! Zoals het hoort op een schuurfeest was er aan pils geen gebrek en er passeerden ook zat vrouwen. Puch wilde graag nuchter op de foto wat op zich al een hele prestatie is op een avond als deze! Dat het een feestje was, is aan de foto's niet heel goed te zien, maar je kunt wel zien dat niet iedereen droog naar huis ging... Tegen het einde van het feestje kwam Macho er achter wie hem 7 jaar geleden de haven in geduwd heeft. Op het moment dat het gebeurde was hij behoorlijk boos op deze persoon, maar gelukkig kon ze het nu goedmaken met een biertje. Op de weg naar huis werden we uitgezwaaid door Ai z'n maten en zagen we nog iemand languit op straat liggen. We dachten even dat het 'Maert de stoeptegelknuffelaer' was, maar die joon lag ziek in zijn bed, dus hij kon het niet zijn.


Ja Inge... Dat krijg je ervan!


Na het schuurfeest van Dirksland is het meestal even gedaan met de feestjes en activiteiten. Zo was het dit jaar niet anders. Vreemd genoeg bleef het dit jaar wel héél lang stil... Er was niemand afgestudeerd. Er waren geen verjaardagen van Ai en Maert. Wel van Shaaari, maar daar zijn geen plaatjes van beschikbaar. Blijkbaar waren we dit jaar niet lief (genoeg) geweest, want de Goedgeiligman kwam niet bij Tuugie.nl op bezoek, dus geen Tuugie-Sintfeest. Kwajoon vierde nog dat hij dortig werd. Dit deed hij in 'Het Eiland' in Herkingen met een hapje en een drankje. Ik ben er niet geweest en ik heb er weinig over gehoord, dus ik kan er ook weinig over zeggen... Ook was er het indoor-schuurfeest, wat bij veel mensen beter bekend staat als de Kerstparty. Zoals gewoonlijk was het twijfelen tot het laatste moment, want eigenlijk waren de kaartjes nog steeds te duur. In de week die vooraf ging aan het feest, zijn er dan toch nog kaartjes gehaald en konden we 'indrinken' bij Jess en JW. Zij wonen tegenwoordig bij Macho in de straat in hun eigen paleisje. Een housewarming is er nog niet geweest, dus die volgt misschien nog... In de Staver was het dit jaar best goed toeven! We werden onthaald met een chocoladefontein. Het was niet zo belachelijk druk om je jas op te hangen. De hal zag er kelf uit! Het begin was prima! De rest van de avond was de muziek overal goed te doen. Al hadden ze Hind ook thuis mogen laten. Lasgo, of wat er voor door moest gaan, trad op in de tennishal en in het Prieel waren de feestmakers van de Skihut in Rotterdam verantwoordelijk voor een feestje. Gelukkig was het ook niet zo stampend vol als het andere jaren nog wel eens kon zijn! Al met al was het nog steeds het geld niet waard, maar was het een geslaagde avond!


Misschien wel de belangrijkste reden om naar het kerstbal te gaan!


Eerder in het jaar kwamen we al een schuurfeest bij de Koeienboer in Melissant tegen. Dit werd in december nog eens dunnetjes over gedaan. Row, Kwajoon, Gritt en de koeienboer vierden samen hun feestje. Pils was er genoeg en het werd dan ook al snel gezellig in de schuur. Tegen middernacht werd het licht gedimd, er werd ruimte vrij gemaakt en er kwam een stoel tevoorschijn waar Kwajoon op plaats mocht nemen. Zoals je eerder hebt kunnen lezen was t joon dortig geworden en daarom hadden z'n 'maten' een stripper voor hem geregeld. Zij was niet de enige die stripte, want ook 't slachtoffer moest de nodige kledingstukken uittrekken. Hij werd behoorlijk onder handen genomen met slagroom, bodylotion en zweepjes. Omdat hij een beetje vies was geworden, maakte de stripper hem netjes weer schoon, waarna de inhoud van de sop-emmer in z'n broek verdween... Ik vond dat ze behoorlijk ver ging in het vernederen van Kwajoon en ik weet ook niet of hij er voor de volle 100% van heeft genoten. Voor de hele film kun je contact opnemen met FRQ. Hij heeft de hele act van het begin tot het eind op film vastgelegd.

Toen was het alweer tijd voor kerst. Op de avond van de 2e kerstdag zijn we nog met een aantal Tuugie-vriendjes in de bierwinkel beland, maar geen fototoestel te bekennen. Het was een mooie avond, waaruit en zonnige voorstel is voortgekomen om volgend jaar oud & nieuw te vieren in Miami! Dit idee werd door de aanwezige Tuugie-vriendjes en vriendinnetjes met luid gejuich ontvangen en Blok heeft dan de dag daarna ook meteen gekeken wat een ticket kost. "We're going to Miami!" "I'm in Miami bitch!" Als het jaar bijna ten einde is, is er altijd nog het feestje van de Champions League. Tuugie heeft over het algemeen weinig met voetbal, maar des te meer met feestjes. Jammergenoeg wordt iedereen ouder en zijn de meesten nu zo ver dat ze een baan hebben, waarbij van hen verwacht wordt dat ze de dag na dat feestje komen werken... De ervaring leert dat dat meestal geen goede optie is, dus dan kun je 2 dingen doen. Gaan feesten en vrij nemen of niet gaan feesten. De meeste Tuugie-vriendjes kozen voor de 2e optie, dus was het vrij kalm wat Tuugie-vertegenwoordigers betrof. Dan is het weer tijd voor oud&nieuw. Met een man of wat aan de gourmet bij Macho thuis. Uiteraard eet je dan teveel en stroomt de pils niet zo lekker meer door.


De laatste flossen van 2009


Na het eten kwamen er nog wat verloren zielen en kon om 0.00u de champagne open. Marjoleintje mikte niet op de vogels, maar wist ze wel te raken met de kurk! Er kon geproost worden op het nieuwe jaar! Vervolgens konden we allemaal ons vuurwerk afsteken! Dit jaar waren dat hele stoere sterretjes. Een creatieveling had ze nog in de grond gezet in de vorm van een T, maar helaas was hier op de foto niets van te zien. Na wat 'Ooohs' en 'Aaaahs' was het koud genoeg geweest en gingen we op pad naar de Staver. Daar stond inmiddels een gigantische rij. Blijkbaar waren er meer mensen die zin hadden in een feestje. Na vakkundig invoegen waren we binnen een kwartier binnen, maar toen begon de ellende pas! Waar het garderobe deel op de Kerstparty uitermate goed geregeld was, was het hier gewoon een zooitje! Degene die het best kon voordringen en het hardste duwde, mocht als eerste zijn jas ophangen (tegen een vergoeding van 2 euro!!). Daarna was het weer wringen om uit de mensenmassa te komen, waarna je in de rij kon voor bonnen. Zodra dat eenmaal geregeld was, konden we de zaal in. Ready to party zmz! Maar... Kan een teleurstelling groter zijn? Het was net een kinderfeestje! Je mocht naar binnen vanaf 15 jaar en de overgrote meerderheid van de aanwezigen was dan ook niet ouder dan de minimum leeftijd. Waar je dus vorig jaar een maximaal feestje aantrof, was het nu net de kinderdisco. Niet meer allemaal oude bekenden, zoals andere jaren, maar vooral snotneuzen en bakvissen... Jammer! Dit had toch de slagroom op de taart van oud&nieuw moeten zijn. De krenten in de pap, de jus over de aardappelen, de klap op de vuurpijl... Ondanks dat was het toch vroeg in de ochtend voordat we naar bed gingen. En zo was het alweer 2010!

Alsnog het beste en meer voor 2010 en maak er een Tuugie van!

Macho


Geef je mening!
Je moet inloggen om berichten te kunnen plaatsen!

Reacties
Kwajoon 2 maart 2010, 17:02

Het is weer een mooi verhaal, ben blij dat ik er niet 1 over mezelf hoef te schrijven want dan valt dit alles in 't niets. oi oi oi. We maken er in 2010 ook weer wat van zmz.